Věda snad objevila léky na většinu neduhů, ale nenašla lék na nejhorší zlo – lidskou lhostejnost.

Spolek Mourek


Kočičí depozitum Spolek MOUREK - nový život kočkám, Powered by Joomla!
3.4.2014 - Světlunka a Meruňka pozdravují z nového domova Email

 

3.4.2014

Paní Světla je moc hodná, že takhle na Světlušu dračici myslí. Ona teď má asi nějaký pubertální období drnda jedna, chvíli je to miláček mazlivej, pak hned je zase protivná a nekamarádí se, ani se nenechá pohladit (hlavně když si jí například dovolíme sundat z kuchyňské linky při vaření, nebo když jí nasměrujeme na jiné škrabadlo, než je náš gauč) a za další chvíli (když si jí teda nevšímáme) se přiřítí a vyvalí se někomu z nás za krkem a nechá se nosit a dělá jakoby se nic nestalo.. :)) je to s ní legrace, všechno musí být podle ní, jak není, sedne si demonstrativně k nám zády a dělá, že nás vůbec nepotřebuje.. :)) ale nikdy jí to nevydrží dlouho, puberťákovi našemu..:)) Meruňka je takový mazlivý zlobidlo, pořád řádí, ale tak hezky, dětsky, je to hrozná legrace jí pozorovat. Teď je její oblíbenou hračkou dlouhý kus provázku, takže jsme pořád zamotaní, jak lítá kolem nás s jedním koncem v tlamičce. Taky už pozná, že jdu spát, čeká na mě v koupelně a pak letí do postele a už si poťapává na dece a čeká až zalehnu přikryju nás a usínáme spolu. Pořád ještě je mezi oběma cítit nějaké to tření, není to úplně ono, sice se neperou, ale když si hraje jedna, nechce si hrát druhá. I kvůli tomu Světlunka trucuje, že jí Meruňka sebere nějakou hračku, chvíli na sebe zle koukají a pak se Světlunka sebere a odejde, sice jakoby hrdě, pryč, ale je s ní po zábavě. Pak sedí a nenechá se ani pohladit.. tak nevim, snad se to nějak srovná.. Třeba to je opravdu jenom tím, že Meruňka je ještě takový dítě a Světlunka je už ten velkej puberťák, co si s dětma přece nebude hrát.. tak uvidíme..

 

Ale je to s holkama hrozně fajn, už se na ně ráno moc těšim!

Mějte se moc hezky, pozdravujte od nás celou Vaší kočičí rodinu a také paní Světlu!

Míša, Honza a holky

 

17.3.2014

Máme se dobře, holky už u nás šéfujou, vypadá to, že už jsou úplně zabydlené a hlavně, že se jim u nás líbí. My jim dáváme prostor se realizovat - dneska si Světlunka z mého deštníku (který jsem měla roztažený v ložnici na osušení) vyrobila pelech a už mi ho nechtěla vrátit, tak jsem musela jít do práce bez něj. Teď už asi všichni spí, Meruňka nejradši spí pod peřinou, Světlunka zase ráda spí na koberci, nebo u nohou. Je to hrozně fajn je mít. Je u nás živo a máme si s kým hrát! :)

Holky už zase řádí jako černý ruce, lítají za nimi oblaka chlupů, co ze sebe při tom řádění vyškubou! za chvíli to budou naše plešatice :))) No, jdu rychle uklidit a pak hurá za sluníčkem, dokud ještě svítí .

 

Mějte se moc pěkně, pozdravujte všechny Vaše kočičky, že je zdraví i Světlunka s Meruňkou