Věda snad objevila léky na většinu neduhů, ale nenašla lék na nejhorší zlo – lidskou lhostejnost.

Spolek Mourek


Kočičí depozitum Spolek MOUREK - nový život kočkám, Powered by Joomla!
18.3.2014 - Juldinka našla nový domov Email

18.3.2014

Dnes odjela do nového domova miloučká kočička Juldinka. Moje zlatíčko bude bydlet v Jaroměři, v moc hezkém bytě s paní a jejím manželem. Oba jsou moc milí. Juldinku můžu kdykoliv navštívit. Pro kočičku bylo již vše připraveno. Paní je stále doma a to bude Juldince moc vyhovovat. Až bude hezky, bude chodit pod dozorem s paní ven. Podle prvních zpráv, již večer Juldinka odpočívala na pánovi a chová se, jako když tam bydlí od jakživa. Měj se moc hezky miláčku.

 

 

8.3.2014

Miloučká a neuvěřitelně mazlivá kočička Juldinka hledá naléhavě nový domov. Kočička pravděpodobně z bytu, buď ztracená nebo vyhozená, je čistotná, chodí všude za mnou jako pejsek. Lidi miluje, ale kočky nesnáší. I když jí nic nedělají a nevšímají si jí, neustále na ně vrčí. Juldinka by určitě musela být jako jedináček. U nás má pro sebe jednu místnost, která ale moc chybí. S ostatními ji ale nechci nechávat. Je to klidná, hodná kočička a dobrý společník ke starším lidem. Nikde neleze a nic neničí. Je kastrovaná.

 

 

21.1.2014

 

V pondělí večer byla přijata neuvěřitelně milá černobílá kočička Juldinka. Večer ji přivezl pán z Josefova, který mi ráno volal, že kočička již asi tři neděle bydlí u nich ve čtvercákách na dvoře a spí pod kontejnerem. Někdo jí dal najíst, ale spíše prý lidi do mističek kopali a vyháněli ji. Jedna paní se prý vyjádřila, že jak ta mrcha nezmizí, tak ji otráví.

A tak pán začal hledat kam s ní. Kdo to trochu zná, ví, že kočička, ještě k tomu mazlivá, by neměla šanci tam dlouho vydržet. A tak Juldinka přijela k nám. Bohužel karanténa chybí a je u nás dost překočkováno. A tak naše kočička Želvička musela Juldince přenechat svůj pelíšek, aby mohla být Juldinka sama. Kočky se jí vůbec nelíbí. Možná je to tím, že ji místní divoké kočky na dvoře vyháněly. Bude potřebovat najít rychle nový domov. Již v pondělí večer jsem zjistila, že ač kočička nevypadala na první pohled špatně, na ten druhý už to bylo horší. V uších svrabu, že ani audivet tam neprotekl, plno blešek a pěkná rýma. V úterý ráno jsme šly na veterinu. Kočička má zápal plic a navíc mě, i paní doktorce připadalo, že čeká koťátka. Ale ultrazvuk to nepotvrdil. Pro jistotu půjdeme ještě jednou. Juldinka byla při vyšetření moc hodná, vůbec neprotestovala.


A proč se jmenuje Juldinka? Při prvním pohledu na ni jsem viděla našeho Juldu. Úplně stejný kukuč, podobné zbarvení, podle odhadu i věk. Navíc jsou ze stejné lokality vzdálené asi 100m od sebe. Svět je malý a dějí se různé věci.